Hraničný priechod otvoria v nedeľu, zatiaľ len pre motorové vozidlá

29.11.2009 Snina

Ubľa/Prešov 28. novembra (TASR) – Cez slovensko-ukrajinský hraničný priechod v Ubli budú môcť od nedele 29. novembra opäť prechádzať motorové vozidlá.
Hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície v Sobranciach Agnesa Kopernická dnes informovala TASR, že prevádzka hraničného priechodu bude obnovená o 7.00 h, zákaz prechádzania peších cestujúcich však zostáva naďalej v platnosti.

K zmierneniu opatrení na štátnej hranici s Ukrajinou došlo po konzultáciách s hlavným hygienikom Slovenskej republiky, podľa ktorého sa situácia v súvislosti s chrípkou u našich východných susedov stabilizuje a už niekoľko dní neregistrovali na hranici žiadne osoby s príznakmi choroby.

Kopernická doplnila, že z hraničných priechodov boli stiahnutí aj lekári. Príslušníci Policajného zboru a Colnej správy, ktorí budú vykonávať služobné úkony, musia aj naďalej používať ochranné rúška a jednorazové rukavice. V prípade podozrenia respektíve výskytu príznakov chrípkového ochorenia u cestujúcich bude takýmto osobám odopretý vstup na územie Slovenskej republiky v zmysle Schengenského kódexu.

Ak by došlo v súvislosti s chrípkovou epidémiou na Ukrajine k zhoršeniu situácie, podľa Kopernickej sa režim na hraničných priechodoch opäť sprísni.
 

Vyberte región